6/17/2008

Följ FRA-debatten Live


SVT24 sänder live från riksdagens debatter idag, vilket också innebär att det kommer att gå att se debatten om FRA-förslaget (om inte servrarna blir överbelastade såklart..)

Klicka här för att komma till SVT:s live-feed.

Rick Falkvinge livebloggar från debatten, liksom Emma/Opassande.

Bahnhofs utspel under gårdagen, "Bahnhof vägrar följa FRA-lagen", är härlig läsning. Och missa inte VD Jon Karlung igår i TV4:s nyheter där han spekulerar i hur länge de kan stå emot FRA i sin nya serverhall, inrymd i en gammal militär kärnkraftsbunker... Naturligtvis sagt med glimten i ögat men det visar på en beundransvärd vilja att slåss för sina kunders rätt till ett privatliv (och icke att förglömma, affärshemligheter). Den internetoperatör som inte förhalar, obstruerar, är allmänt jobbig och försöker driva frågan till högsta rättsliga instans (och då syftar jag på europanivå) respekterar inte sina kunder. Telia Sonera har redan flyttat servrar från Sverige. Google säger att de aldrig kommer placera servrar i Sverige med denna lag. Enligt Bahnhof missade de nyligen en stor kund pga lagförslaget. Sverige är idag en stor peeringpunkt för internettrafik i Europa, något som lär ändras om detta förslag går igenom. Vår bild som framstående IT-land kan skadas allvarligt. Det här förstår inte riksdagsmännen, som inte heller förstår hur internet fungerar.

Om lagen går igenom måste vi i det civila samhället göra motstånd. Det är fullständigt oacceptabelt att staten med sitt våldsmaktsmonopol bereder sig fullständig tillgång till alla medborgares elektroniska kommunikation, utan brottsmisstanke och utan samhällets insyn.

Kommentarer:

Postad av: Hans | 6/17/2008 12:45:
Om man på 80-talet (innan internet och SMS) hade lagt fram ett förslag om att Postverket skulle öppna alla brev och paket, kopiera innehållet, och sedan skicka det till mottagaren hade det blivit ett ramaskri. Man hade jämfört förslaget med Öst-Tyskland och Sovjet, fast värre. Nu händer ingenting...
Fredrik Hoenecker-Reinfeldt och hans Stasi-anhang har förlorat allt förtroende.

Skriv en kommentar:


Namn:
Epost:(syns ej publikt)
Hemsida:
Kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.
Trackback URL för detta inlägg:
http://gardebring.com/trackback.aspx?aid=386
(Notera att det kan ta en stund för trackbacks att dyka upp)
Copyright © 2005-2022, Anders Gardebring
Att lämna svenska kyrkan eller att avsäga sig sitt medlemskap i svenska kyrkan eller att gå ur svenska kyrkan.
Här kan du läsa om vad som sker när man går ur svenska kyrkan.

Klicka här för att starta din anmälan för att gå ur svenska kyrkan.