1/7/2006

Surfa anonymt


Som jag har nämnt tidigare här så kan man surfa anonymt genom att använda sig av något som heter TOR. Johan Folin har satt ihop en bra manual till hur man kan gå tillväga. Ett bra sätt att knäppa Bodströms visioner om det totala kontrollsamhället på näsan. Apropå Bodström så ramlade jag idag på en länksamling som handlar om just Bodströmsamhället.
Ett argument som brukar användas av de som inte tror på integritet är att de inte har något att dölja, att de litar på polisen/staten och så vidare. Frågan de bör ställa sig är, litar de på andra stater? En viktig fråga att ställa sig, då FRA vill kunna vidarebefordra personuppgifter utomlands. DN skriver om saken här. Själv litar jag inte för fem öre på att uppgifterna kommer att användas rätt ens av den svenska staten. Historien visar att så inte har varit historiskt, så varför skulle det vara det framöver?

Kommentarer:

Postad av: Surfa hemligt | 8/22/2009 8:13:3
Numera finns det en massa olika företag som erbjuder dig möjligheten att surfa anonymt till rimligt pris, 50 - 150 kronor per månad. Dock bör man vara medveten om att anonymitetstjänsterna sänker din surfhastighet och att de flesta har en begränsning på hur mycket du kan surfa/ladda ner innan deras tjänst inte fungerar (begränsningen är per månad).
Postad av: Robin | 10/4/2009 2:04:3
Jag surfar anonymt med http://www.vpntunnel.se och jag får riktigt bra hastigheter och är helt anonym på Internet.
Postad av: Adde | 10/14/2009 8:59:
Jag använde också TOR förut.. var inte så speciellt. Men nu använder jag mig utav https://www.anonine.com och det funkar riktigt bra! Maxar min 100Mbps fiber lina.

Skriv en kommentar:


Namn:
Epost:(syns ej publikt)
Hemsida:
Kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.
Trackback URL för detta inlägg:
http://gardebring.com/trackback.aspx?aid=106
(Notera att det kan ta en stund för trackbacks att dyka upp)
Copyright © 2005-2024, Anders Gardebring
Att lämna svenska kyrkan eller att avsäga sig sitt medlemskap i svenska kyrkan eller att gå ur svenska kyrkan.
Här kan du läsa om vad som sker när man går ur svenska kyrkan.

Klicka här för att starta din anmälan för att gå ur svenska kyrkan.