Projects
. projekt
tvplaneten.se

På uppdrag från TV4 utvecklade jag en webbplats med TV-tablåer och programinformation.
C#/.NET 2.0-teknik samt SQL Server.
Integrationslösningar mot TV4:s egna tablåsystem samt extern leverantör för andra kanalers data. Siten använder sig också av den publiceringsplattform som jag tagit fram åt TV4.
fotbollskanalen.se

På uppdrag från TV4 var jag med och utvecklade en webbplats om fotboll baserad på den publiceringsplattform som jag utvecklat åt TV4. Siten är byggd i C#/.NET 2.0-teknologi och Microsoft SQL Server. XML används i stor utsträckning.
tv4.se

Jag arbetade tidigare på TV4 som systemutvecklare. Där ansvarade jag för utvecklingen av det innehållshanterings-system som används för inmatning av information till tv4.se, blip.se, text-tv, lokal-tv:s webbplatser samt de mobila tjänster tv4.se har. På TV4 jobbade jag också med själva webbplatsen tv4.se och var med och utvecklade de tekniska lösningar som används där.
yimby.se

Yimby är ett tvärpolitiskt nätverk som jag har varit med och startat upp som arbetar med stadsbyggnads- och miljöfrågor. Jag har utvecklat nätverkets webbplats i C#/.NET 2.0 med en mysql-server för underliggande datalagring. Webbplatsen drivs av ett egenutvecklat innehållshanteringssytem (samma som används för gardebring.com) och innehåller förrutom ren information också ett bloggsystem med möjlighet till kommentarer, inloggning och inläggsbevakning. Jag har även tagit fram webbplatsens utformning.
blip.se

blip.se är en vidareutveckling av TV4:s populära spelsite. På blip.se var jag en av de utvecklare som utvecklade den tekniska platform som siten rullar på.
Administrations- & publiceringssystem för TV4

På TV4 utvecklade och driftade jag verktyget för parallellpublicering. Verktyget används av redaktörer på olika avdelningar av TV4 för att mata in information som sedan visas i flera olika kanaler som t.ex. tv4.se, blip.se, aos.se, tv4 text-tv, tv4 plus text-tv, digital-tv, tv4.se:wap-tjänst m.m. Verktyget började utvecklas i ASP medan alla nya delar numera utvecklas i C#.NET Databasen är MSSQL-server. Redaktörerna använder ett grafiskt verktyg för att mata in information där man kan feta texter, lägga in bilder och styra layoutflöde i stil med Word, direkt i webbgränssnittet. Artiklar sparas som XML som sedan transformeras till rätt presentation m.h.a. XSLT eller andra tekniska lösningar.

WAP & Avantgo-tjänst för Expressen

Under 2 veckor hösten 2001 utvecklade jag expressens WAP och Avantgo-site.
Siten är utvecklad med ASP.
Denna tjänst är ej igång längre.

Peoples opinion - börsindikatorn

Peoples opinion är ett börsanalysverktyg som jag utvecklat på uppdrag av BörsTipset AB.
Verktyget visar en börsprognos för stockholmsbörsen baserat på besökares tro om börsens utveckling, matematiska modeller och börshistorik.

Octagon inAudio

Verktyg för att automatiskt indexera alla musikfiler på en eller flera datorer och göra dem sök och spelbara via ett web-baserat sökverktyg (se bilden).
Webbgränssnittet kan användas dels lokalt i ett nätverk men även för att streama musik över internet.

Man kan styra Winamp på en server från flera klienter, generera och slumpa spellistor m.m.
Detta verktyg är helt och hållet utvecklat och designat av mig.

Tekniker jag har använt är PHP, ASP, HTML, DHTML/javascript, Visual Basic och SQL (MS Access, mySQL-server, MSSQL-server, ODBC).
(Verktyget finns i 2 versioner, en baserad på ASP och en baserad på PHP).

Över 8000 nedladdningar!

Metline golfväder

Metline golfväder är en vädertjänst för golfare som jag utvecklat på uppdrag av Metline AB. Golfklubbar kan abonnera på tjänsten och få vädret för sin egen golfklubb på sin hemsida. Tjänsten finns också i en portalversion där man kan se golfvädret för ett stort antal golfklubbar i hela europa. Tjänsten är flerspråkig och används av många golfklubbar både i Sverige och övriga europa. Tjänsten är baserad på XML-data från SMHI och är byggd i C#.NET.

GuideStockholm.se

Åt Guide Stockholm har jag byggt den tekniska plattformen för en webbplats där information om företaget och dess guidningar finns. Systemet är baserat på ASP.NET med en underliggande mysql-databas. Systemet drivs i mitt egenutvecklade CMS-verktyg, ODGcms (som även denna site körs via).

Spelohobby.se

Site och webbshop för en spel och hobby-butik i Nyköping.
Byggt med PHP och mySQL som databas.
Jag har gjort både design och teknisk implementation.

Ewooz

Ewooz var en portallösning för att kunna läsa sin epost, hantera sin kalender, hålla reda på sina kontakter m.m. direkt via webben.
Siten hade också en WAP-del så att man kunde accessa sin information via mobiltelefonen.
På grund av finansiärer som drog sig ur så blev aldrig denna site lanserad, men de skärmdumpar som visas här är tagna från några delar av siten som blev färdiga innan projektet lades ned.
Siten byggde på ASP och COM-objekt på MS Windows 2000 Server med en SQL-databas bakom. Jag stod för systemutveckling och systemarkitektur för hela lösningen med databaser, XML-parsning, epost-system, javascript/DHTML, HTML, COM-objekt, WML m.m.
Klicka här för skärmdumpar

gardebring.com version 4

En tidigare version av gardebring.com.
Siten är i form av flyttbara fönster som körs i fullscreen och är mig veterligen det enda "WebOS" som fungerar i Netscape 4.
Tekniker jag använder på siten är ASP, SQL, DHTML/javascript m.m. Denna site har jag byggt och designat själv.
(Ikonerna kommer dock till stor det från operativsystemet BeOS). Notera att då denna site byggdes för ett antal år sedan så är den baserad på DOM-modellen i Explorer 4 och netscape 4 och fungerar med andra ord inte i moderna webbläsare som t.ex. firefox.

Audumblas Intranät

Jag utvecklade (tekniskt och grafiskt) under min anställning på webbyrån WiDE stora delar av Audumblakoncernens intranät. Bland de lösningar jag utvecklade ingår bl.a sökbar kontakt/medarbetarlista som medarbetare själv kan ändra information i, administrativt system för hantering av siten, statistiksystem, diskussionsgrupper, nyheter, projektrum, onlinesystem (se vilka som är online i realtid) m.m.
Klicka för skärmdumpar.

Lagerhaus website

Här byggde vi på WiDE en shoppingsite åt Lagerhaus.
Jag kodade i detta projekt ASP, javascript, HTML, div. valideringsfunktioner samt arbetade med att anpassa MS SiteServer för denna lösning m.m.
Siten har ett administrativt system för uppdatering av produkter och texter baserat på MS SiteServer som jag varit med att utveckla.

XACT Fonder

Site för det svenska fondbolaget XACT
(som är en del av OM).
Här har jag gjort HTML, javascript, DHTML, ASP, databasmodellering, samt ett adminsystem för uppdatering av nyheter och fondportföljer.
Ad2You

Få betalt för att läsa epost-reklam.
Här har jag jobbat med ASP, javascript/DHTML, HTML och kopplingar mot underliggande databas-system.
Audumbla

Audumbla-koncernens website. WiDE som jag jobbade på tidigare är en del av Audumblagruppen och detta är deras site.
Här har jag jobbat med ASP, javascript/DHTML, HTML, databasmodellering, byggt adminsystem m.m.
Northstream FunZone

Till Northstream gjorde vi en avdelning som skulle visa Northstreams framtidsvision om hur framtidens mobila internet skulle se ut.
Här byggde jag hela kodlösningen med ASP, HTML, javascript/DHTML o.s.v. Hela lösningen presenterades i fullskärmsläge och hade känslan av att man använde sig av en tablet pc.

SEB Barnfonder

Kampanjsite för SEB Barnfonder.
ASP, SQL, javascript, HTML m.m.

SEB Portföljteori

Kampanjsite för SEB.
ASP, javascript/DHTML, HTML m.m.

SEB Handelstorget

Här byggde vi en kampanjsite för SEB:s handelstorg.
Tekniker som användes var bl.a. HTML, javascript/DHTML.
Bl.a. gjorde jag ett DHTML-spel till denna kampanj.

SEB är du rätt placerad?

Kampanjsite för SEB.
HTML, DHTML/javascript, SQL, adminsystem.
Till vänster kan du se en sammanställning av några av de projekt (långt ifrån alla) som jag har varit involverad i.

Tekniker jag jobbar/jobbat med är: C#, ASP.NET, ASP, PHP, SQL, VB, COM, XML/XSL, DHTML, javascript, HTML, WML, JSP m.m..
Copyright © 2005-2024, Anders Gardebring
Att lämna svenska kyrkan eller att avsäga sig sitt medlemskap i svenska kyrkan eller att gå ur svenska kyrkan.
Här kan du läsa om vad som sker när man går ur svenska kyrkan.

Klicka här för att starta din anmälan för att gå ur svenska kyrkan.