Inför den stora publiken ställde Treutiger en rad frågor av skiftande karaktär till partiledaren.
Bland annat frågade han: "Vem väljer du (att umgås med, min anm), Victoria Silvstedt eller Marit Paulsen?"
Leijonborg svarade:
- Allt beror på vad vi ska göra.
- Det får du bestämma. Ni får femton minuter, sa Treutiger.
Lars Leijonborg dröjde med svaret, och sa sedan:
- Då får det bli Marit för man vill ju prata också."

Tada. I Niklas ögon blir detta ett "hån"? För mig är "hån" ett ganska starkt uttryck. Knappast något som Leijonborg gjort sig skyldig till när han säger att han hellre umgås med sin partikamrat Marit Paulsen än Victoria Silvstedt.
Visst, man kan, om man vill, finna en sexuell underton i Leijonborgs svar. Det kan beskrivas som otaktiskt på sin höjd. Något "hån" kan det knappast vara med den utstuderat sexuella bild som Silvstedt mycket medvetet själv lanserar sig under. Hon vet att sex säljer och väljer alltså att använda det som marknadsföringsverktyg. Faktum är ju att hela produkten "Victoria Silvstedt" handlar om just sex (eller anspelningar på sex).
Leijonborg gav ett ärligt svar, han umgås hellre med Marit Paulsen, och sedan försökte han sig också på ett litet skämt. Mer än så är det inte. Att Niklas Svensson blåser upp det hela till rent absurda proportioner och kallar det "hån" gör ju, med den tidigare fadäsen med folkpartibloggarna färskt i minnet att man börjar undra vad Svensson egentligen är ute efter. Seriös och objektiv journalistik är det i alla fall inte.