1/30/2006

Pandoras ask


Och så var ändamålsglidningen i full gång. En utredning föreslår att man skall kunna tvinga operatörerna att lämna ut uppgifter vid misstanke om brott som kan ge böter.
Kravet på grova brott skall alltså helt slopas och man öppnar en veritabel pandoras ask av möjligheter till totalt missbruk. Böter? Vafan, att cykla med trasigt framlyse mitt i ett upplyst Stockholms City kan ge böter. Enligt det här förslaget kan alltså polisen begära ut trafikuppgifter för att de misstänker att någon kört med trasigt framlyse. Jag kan ju mailat någon om det... Kanske inte ett särskilt troligt scenario i sig, men det visar på det hav av missbruk som detta uppmuntrar till. Det kan inte någonstans på något sätt vara okej att kraftigt inskränka integriteten och möjligheten att vara anonym för att komma åt varenda litet småbrott. Brott som kan ge böter är i realiteten nästan vilket brott som helst. Alltså blir kontentan av att polisen alltid, alla gånger, kan begära ut uppgifter om vem som helst, bara de kan fabricera ihop något brott man är misstänkt för. Jag skulle nog tro att 99% av sveriges befolkning någon gång har begått ett brott som kan ge böter. Var tog det "fina" snacket om att bara grova brottslingar var målet? Att vi andra inte behövde oroa oss? Att diskussionen om ändamålsglidning och missbruk bara var något fabricerat i sinnet hos "integritetskramare". Förresten, Bodström har uppenbart ljugit ett antal gånger, han måste ju varit fullt medveten om den här utredningen och vad den skulle föreslå. Så sent som för ett par dagar sedan sade han i en chatt på ungtval.se:s hemsida "Om du inte ska begå något allvarligt brott behöver du inte vara det minsta orolig varken nu eller om ett par år.". Bodström står så uppenbart och ljuger, och som vanligt så kommer han undan.
I pappersversionen av Computer Sweden står det förresten, och det här är jättekul på något slags tragiskt sätt, att anledningen till att man sänker kravet på påföljd till endast böter är för att lättare bekämpa terrorism. Men snälla ni... det där tror ni ju inte ens på själva. Sen när ger terroristbrott böter? Fast det är klart, alla är ju terrorister i Socialdemokraternas sverige, elaka liberaler som inte tycker om att staten bestämmer allt åt dem är nog den allra värsta typen.
Vad vi fortfarande väntar på är dessutom någon form av faktisk motivering till varför detta behövs. Förespråkarna kör på med att de behövs för att motverka terrorism och grov brottslighet. Men ingen har fått se statistiken som faktiskt visar på detta. Faktum är att de flesta undersökningar visar att risken att råka ut för våldsbrott idag är ungefär densamma som den var på 70-talet. Men på 70-talet fanns inte syltburken internet för politikerna att stoppa ner sina fungrar i. Och terroristrelaterade brott i Sverige är ju inte heller direkt något jätteproblem...

Kommentarer:

Postad av: Dennis Nilsson | 1/30/2006 4:53:2
Håller med. Fattas snart bara att de lagstiftar om ifall man har en annan politisk uppfattning än majoriteten, så skall man skickas till arbetsläger djupt ner i järngruvorna i Kiruna.

Demokratin i Sverige har varat i 80 år, nu är det slut på det försöket. Fårhjorden vill ha en fårherde, och får det nu.

Ja, märkligt att vanliga "Svensson" inte bryr sig. Har talat med flera av mina vänner och arbetskamrater som säger att det inte berör dem, för de gör inga brott.

I slutet av 1800-talet kunde man utvandra till Amerika. Vad finns det för alternativ idag?
Postad av: Lars Olofsson | 1/30/2006 7:11:3
Bodströms största insatser är att han lyckats få igenom godtycklig maktutövning mot medborgare utan brottsmisstanke och systematisk övervakning av hela befolkningen. Det är spärrarna mot att trakassera och bevaka skötsamma individer som håller på att avskaffas. För brottslingarna blir det inte så stor skillnad, man har alltid fått använda maktmedel mot individer som misstänkts för brott.
Postad av: Tomova-K | 9/28/2006 2:45:4
Jag är en mamma med 100% nedsatt arbetsförmåga och många barn. Eftersom jag är Östeuropeisk är min telefon avlyssnat sedan flera år av något som av misstag uppgav sig heta "Eshellon - i Göteborg". Ingen av mina svenska journalister har talat om för mig att där finns det ngt så nu vet Ni det.
När mina barn blev anmälda i början av sin termin för sjuka av mig, så hade lärarinnorna ringt antagligen till SÄPO och sedan en dam från svenska ambassaden talade mitt modersmål och presenterat sig för min mamma utomlands om att hon skulle behöva mig där och sökte tolk. - En lögn, vilken illustrerar bara det system som är vardag idag - kontakten mellan grundskolan och SÄPOs förlängda armar på svenska ambassaden utomlands och hur man försöker sätta dit oskyldiga små ungar med utlandsfödda föräldrar. Någon terrorist är jag inte och absolut inte politiskt aktiv. Däremot lever jag sedan 4 månader utan sjukmedel, för att försäkringskassan sparar pengar och via specialistvårdstopp i Sverige och behandlingsvägran medan jag försämras för att sända mig till arbetsmarknaden, alltså jag lever med många ungar enbart på barnbidraget. Är det inte lämpligare, herr Persson och Bodström och gänget, att Ni lägger ner mina pengar på undersökning och behandling, på en värdig sjukpension som Försäkringskassan i 4 år låtsas att jag ej gång på gång ansöker om, än att Ni skall lägga mina sjukpengar på Eshellon och på att skrämma min mamma utomlands?
ÄCKLAD
Tomova-K
PS Var inte Stallin och Hitler "värstingarna"...Ts ts ts... när de inte ens hade datorer och när SLAVER är inte det minsta intresserade av kontroll!!!

Skriv en kommentar:


Namn:
Epost:(syns ej publikt)
Hemsida:
Kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.
Trackback URL för detta inlägg:
http://gardebring.com/trackback.aspx?aid=120
(Notera att det kan ta en stund för trackbacks att dyka upp)
Copyright © 2005-2022, Anders Gardebring
Att lämna svenska kyrkan eller att avsäga sig sitt medlemskap i svenska kyrkan eller att gå ur svenska kyrkan.
Här kan du läsa om vad som sker när man går ur svenska kyrkan.

Klicka här för att starta din anmälan för att gå ur svenska kyrkan.