11/20/2006

Jinge och censuren


Det här är ett inlägg av en typ som jag hoppas blir en engångshändelse.
Jag ber om usäkt för att detta inte handlar om något annat än mig själv och en annan bloggare, men jag ser mig tvingad att skriva detta inlägg likväl.

Socialdemokratiska  Vänsterbloggaren Jinge, skrev den 16 november ett inlägg om "stureplanscentern". I denna kritiserade han Centerpartiet och specifikt centerpartiets ungdomsförbunds ordförande Fredrik Federley.
Jag skrev en kommentar till detta inlägg, Jinge replikerade med följande text:

"Vilken tur att det är ett fritt land vi lever i då Anders! Får centern verkställa sina nya planer på integritetsinskränkningar så kanske det blir si och så med det. Att centern raskt överger bönderna är intressant, Nästa gång har bönderna övergett centern, var så säker. F.ö. citerade jag centerns ledarskribent på Östersundsposten, du kanske ska vända dig dit med klagomålen?

F.ö. Anders. I aktuella opinionsundersökningar har (v) + (s) + (mp) nu stöd av 51,3 % av valmanskåren..."

Även på detta inlägg svarade jag, min exakta formulering minns jag inte eftersom Jinge i god socialdemokratisk "censurera det du inte tycker om"-anda tog bort det, men svaret var något i stil med att jag tyckte att det var ett märkligt påstående med tanke på att centerpartiet är ett av de partier som starkast stridit för integriteten medan socialdemokraterna, med Thomas Bodström i spetsen, knappt ens verkar kunna stava till integritet.

Detta inlägg raderade Jinge och ersatte med den korta kommentaren:
"Man får inte ljuga i kommentarer här // Jinge"

Naturligtvis replikerade jag åter på detta och bad om en förklaring till denna osanning. Två gånger till och med. Båda gångerna har mitt inlägg tagits bort.
Naturligtvis kan man, om man verkligen vill klyva hårstrån, påstå att jag ljög eftersom jag skrev att socialdemokraterna knappt verkar kunna stava till integritet. Detta kallas sarkasm och bör vara något som även Jinge är bekant med.

Eftersom Jinge far med osanning och påstår att jag ljuger, och dessutom vägrar att motivera sitt påstående och censurerar kommentarerna på sin blogg som han känner för, så ser jag mig nödgad att dementara detta på det enda sätt jag kan, genom att skriva ett inlägg här.
Jag vill poängera att jag själv aldrig någonsin tagit bort en kommentar i min egen blogg om det inte varit av karaktären "bombning" eller spam. Påståenden som man ogillar skall bemötas. Inte censureras.
Yttrandefrihet och allas rätt att säga sin mening är något som jag brinner för.
Andra gör det uppenbarligen inte...

Så, nu kan vi gå tillbaka och diskutera politik igen.

Kommentarer:

Postad av: Mattias Wirf | 11/21/2006 10:19
Värst vad du trycker på att han är socialdemokrat. Det är jag också och har aldrig raderat en kommentar (förutom robotspam förstås... men så skriver jag inte om politik å andra sidan) och vad jag vet inte de andra jag läser heller (Jinge ingår inte där).

Integritet. Se där, jag kan.
Postad av: Patrick | 11/21/2006 10:35
Jag skulle nog kalla Jinge vänsterbloggare snarare än socialdemokratisk dito.
Å andra sidan spelar det ingen större roll när det är beteendet som ska kritiseras - och det är dessvärre inte första gången någon som säger emot honom blir tilldelad negativa epitet och får sina kommentarer raderade.
Postad av: N|. | 11/21/2006 4:25:
Men herregud. Jinge har ju hållit på så hur länge som helst. Det är liksom ingen idé att ens försöka diskutera med honom eftersom han raderar kommentarer efter helt eget skön och helt enkelt för att skapa sin egen sanning. Han är en galning och att han länkas så mycket är deprimerande.
Postad av: Björn | 11/22/2006 9:46:
Man lär sig ju rätt snabbt vem i bloggosfären man ska hålla sig undan. Inte för att man inte skulle kunna debattera med personen, utan därför att diskussionen är meningslös och är bortslösad energi.

Man får väl besluta om det är värt besväret att glänsa intellektuellt mot en sådan person, och på det sättet pinka längst, men frågan är ju om det är värt att riskera att skvätta ner sig. :)
Postad av: Pelle | 11/23/2006 3:53:
Censur verkar han gilla Jinge - brukar skriva där lite då och då, men har slutat med det då jag helt plötsligt upptäckte att min senaste kommentar som sade emot hans resonemang inte var publicerat, men flertalet andra. Jag finner inget nöje i att ägna tid på konstruktiva inlägg på en blogg som inte tillåter diskussion. Jinge verkar ha blivit en sådan blogg - tyvärr - han hade säkert kunnat få många intressanta diskussioner där annars.
Postad av: Anders Gardebring | 11/23/2006 6:17:
Skönt att se att man inte är ensam om att råka ut för Jinge:s godtycke iaf. Jag har själv dragit den slutsatsen att det inte är någon poäng med att kommentera hos Jinge och gör sålunda inte heller det längre.
Lite trist egentligen, eftersom ju då hans märkligheter får stå oemotsagda, men då han på diktatoriskt och klassiskt vänstermanér filtrerar verkligheten så är det ju poänglöst likväl att försöka.
Postad av: Nisse | 12/17/2006 6:31:
Äh, kom igen. Jinge är välkänd för detta. Han är också känd för att inte kunna skilja mellan begreppen "israel" och "jude" och för att utnämna alla han inte håller med till "högerextremister", "fascister", "nazister" och liknande.
Postad av: PP | 8/20/2009 2:38:1
Jinge är en antisemitisk skåpsnazist utan varken vett eller sans.

Skriv en kommentar:


Namn:
Epost:(syns ej publikt)
Hemsida:
Kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.
Trackback URL för detta inlägg:
http://gardebring.com/trackback.aspx?aid=310
(Notera att det kan ta en stund för trackbacks att dyka upp)
Copyright © 2005-2021, Anders Gardebring
Att lämna svenska kyrkan eller att avsäga sig sitt medlemskap i svenska kyrkan eller att gå ur svenska kyrkan.
Här kan du läsa om vad som sker när man går ur svenska kyrkan.

Klicka här för att starta din anmälan för att gå ur svenska kyrkan.