2/7/2006

Kvällens debatt i SVT


Som vanligt så höll debatt rätt låg nivå, ett riktigt botten-napp var dock Lennart Persson som inte klarade av att moderera debatten ordentligt. Han själv verkade sköta det mesta av diskussionen med Bodström och lät knappt Pär Ström få en syl i vädret. Tråkigt då Pär är oerhört mycket mer insatt i frågan än vad Lennart är. Inget nytt framkom direkt, och det är man väl inte förvånad över, Thomas Bodström skyfflade ur sig sitt vanliga prat om att vi måste bekämpa brottsligheten och påstod på fullt allvar att det var en 2-3 förslag som kunde anses integritetskränkande av de förslag som har lagts. Som vanligt ljög han också om att övervakningen bara gällde grova brottslingar. Som ju är väl känt vid det här laget lagras ju allas uppgifter i enlighet med datalagringsdirektivet och informationen skall man kunna få ut vid misstanke om brott som kan ge böter (ja iaf om Bodström får som han vill).
På vilket sätt FRA:S föreslagna datamining (förenklat; genomsökning av all inhemsk tele och datatrafik efter vissa ord), hemliga husrannsakningar och buggning utan brottsmisstanke endast drabbar allvarliga brottslingar förblev obesvarat.
Jag tror faktiskt att Bodström i stort är oförstående till den kritik som riktas mot honom. Han är så blind i sin uppgift att han inte ser vad som är på väg att hända, det är också därför han inte är kapabel att bemöta kritiken, han ser inte vad som är fel.
Allra mest skrämde mig dock inläggen som rullade nedtill i skärmen från folk som skickat in meddelanden. Saker som "Den som har rent mjöl i påsen har inget att dölja" och "Polisen får gärna övervaka mig", eller "Brottsligheten måste bekämpas med alla medel" rullade fram. Såhär tycker människor idag, i Sverige, år 2006.
Det är skrämmande vilken tilltro många människor har till staten, och hur fruktansvärt oupplysta många är hur data- och övervakningssystem fungerar med alla de risker till missbruk det innebär.
Att man som människa inte kan slå bakut på att staten kan se var man är och vem man kommunicerar med utan att man begått ett enda brott är bortom min begreppsgräns.

Kommentarer:

Postad av: Olle | 2/11/2006 6:56:2
Alltför många är alltför naiva. De ser inte värdet av rättigheter vi tar för givna, eftersom vi aldrig har behövt kämpa för dem. Det gjorde tidigare generationer åt oss.

Dessutom tror jag att skrämmande många egentligen har en fruktansvärt begränsad syn på fri- och rättigheter. Det som de själva vill och tycker om är bra - allt annat borde förbjudas och tas bort. De fattar inte att t ex yttrandefrihet inte längre existerar om den inte även omfattar tankar och idéer som majoriteten finner felaktiga eller motbjudande.
Postad av: Tomova-K | 9/28/2006 3:09:5
Jag är en mamma med 100% nedsatt arbetsförmåga och många barn. Eftersom jag är Östeuropeisk är min telefon avlyssnat sedan flera år av något som av misstag uppgav sig heta "Eshellon - i Göteborg". Ingen av mina svenska journalister har talat om för mig att där finns det ngt så nu vet Ni det.
När mina barn blev anmälda i början av sin termin för sjuka av mig, så hade lärarinnorna ringt antagligen till SÄPO och sedan en dam från svenska ambassaden talade mitt modersmål och presenterat sig för min mamma utomlands om att hon skulle behöva mig där och sökte tolk. - En lögn, vilken illustrerar bara det system som är vardag idag - kontakten mellan grundskolan och SÄPOs förlängda armar på svenska ambassaden utomlands och hur man försöker sätta dit oskyldiga små ungar med utlandsfödda föräldrar. Någon terrorist är jag inte och absolut inte politiskt aktiv. Däremot lever jag sedan 4 månader utan sjukmedel, för att försäkringskassan sparar pengar och via specialistvårdstopp i Sverige och behandlingsvägran medan jag försämras för att sända mig till arbetsmarknaden, alltså jag lever med många ungar enbart på barnbidraget. Är det inte lämpligare, herr Persson och Bodström och gänget, att Ni lägger ner mina pengar på undersökning och behandling, på en värdig sjukpension som Försäkringskassan i 4 år låtsas att jag ej gång på gång ansöker om, än att Ni skall lägga mina sjukpengar på Eshellon och på att skrämma min mamma utomlands?
ÄCKLAD
Tomova-K
PS Var inte Stallin och Hitler "värstingarna"...Ts ts ts... när de inte ens hade datorer och när SLAVER är inte det minsta intresserade av kontroll!!!

Skriv en kommentar:


Namn:
Epost:(syns ej publikt)
Hemsida:
Kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.
Trackback URL för detta inlägg:
http://gardebring.com/trackback.aspx?aid=128
(Notera att det kan ta en stund för trackbacks att dyka upp)
Copyright © 2005-2022, Anders Gardebring
Att lämna svenska kyrkan eller att avsäga sig sitt medlemskap i svenska kyrkan eller att gå ur svenska kyrkan.
Här kan du läsa om vad som sker när man går ur svenska kyrkan.

Klicka här för att starta din anmälan för att gå ur svenska kyrkan.