2/5/2006

Skall åklagare ta öppen ställning i politiska frågor?


Ja, den frågan kan man ju ställa sig efter att Thomas Ahlstrand, åklagare vid internationella åklagarkammaren i Göteborg, i en debattartikel i Svenska Dagbladet försöker förlöjliga och marginalisera motståndarna mot den myriad av integritetskränkande och rättsäkerhetsmässigt ytterst tveksamma förslag som justitieministern har presentarat på sistone. Det är klart att Thomas Ahlstrand tycker att det skulle vara praktiskt att ha full kontroll på alla medborgare, det skulle ju förenkla hans jobb oerhört mycket, men någon balanserad och neutral ståndpunkt lär han ju knappast ha i frågan. Att skriva saker som "De som tvärsäkert uttalar sig är både sådana som ingenting vet och sådana som borde veta bättre." är att sänka sig till justitieminister Thomas Bodströms nivå, som på samma sätt försöker komma runt kritiken genom att kritisera sina motståndare snarare än att komma med sakliga svar på kritiken. Sedan innehåller också debattartikeln rena faktafel som att lagring av tele och datatrafikuppgifter redan sker på samma nivå och villkor idag som föreslås i datalagringsdirektivet, något som är direkt felaktigt.

Kommentarer:

Postad av: Tomova-K | 9/28/2006 3:04:4
Jag är en mamma med 100% nedsatt arbetsförmåga och många barn. Eftersom jag är Östeuropeisk är min telefon avlyssnat sedan flera år av något som av misstag uppgav sig heta "Eshellon - i Göteborg". Ingen av mina svenska journalister har talat om för mig att där finns det ngt så nu vet Ni det.
När mina barn blev anmälda i början av sin termin för sjuka av mig, så hade lärarinnorna ringt antagligen till SÄPO och sedan en dam från svenska ambassaden talade mitt modersmål och presenterat sig för min mamma utomlands om att hon skulle behöva mig där och sökte tolk. - En lögn, vilken illustrerar bara det system som är vardag idag - kontakten mellan grundskolan och SÄPOs förlängda armar på svenska ambassaden utomlands och hur man försöker sätta dit oskyldiga små ungar med utlandsfödda föräldrar. Någon terrorist är jag inte och absolut inte politiskt aktiv. Däremot lever jag sedan 4 månader utan sjukmedel, för att försäkringskassan sparar pengar och via specialistvårdstopp i Sverige och behandlingsvägran medan jag försämras för att sända mig till arbetsmarknaden, alltså jag lever med många ungar enbart på barnbidraget. Är det inte lämpligare, herr Persson och Bodström och gänget, att Ni lägger ner mina pengar på undersökning och behandling, på en värdig sjukpension som Försäkringskassan i 4 år låtsas att jag ej gång på gång ansöker om, än att Ni skall lägga mina sjukpengar på Eshellon och på att skrämma min mamma utomlands?
ÄCKLAD
Tomova-K
PS Var inte Stallin och Hitler "värstingarna"...Ts ts ts... när de inte ens hade datorer och när SLAVER är inte det minsta intresserade av kontroll!!!

Skriv en kommentar:


Namn:
Epost:(syns ej publikt)
Hemsida:
Kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.
Trackback URL för detta inlägg:
http://gardebring.com/trackback.aspx?aid=126
(Notera att det kan ta en stund för trackbacks att dyka upp)
Copyright © 2005-2020, Anders Gardebring
Att lämna svenska kyrkan eller att avsäga sig sitt medlemskap i svenska kyrkan eller att gå ur svenska kyrkan.
Här kan du läsa om vad som sker när man går ur svenska kyrkan.

Klicka här för att starta din anmälan för att gå ur svenska kyrkan.