12/8/2008

Sverige behöver en författningsdomstol


Sverige har en grundlag, vars regler sätter upp de grundläggande spelreglerna för det fria och demokratiska samhället. De flesta svenska medborgare tror att reglerna i grundlagen måste efterföljas. Så är tyvärr inte fallet, då Sverige saknar en författningsdomstol. Det står således politikerna i princip fritt att kringå grundlagen om man så önskar. Senast blev detta problem tydligt med den så kallade FRA-lagen som helt klart bryter mot Sveriges grundlag, men ändå genomfördes under närmast kuppartade former.

Sverige behöver en författningsdomstol. Medborgarrättsrörelsen MRR har tagit ett utmärkt initiativ till en namninsamling till stöd för en författningsdomstol som jag uppmanar alla, från höger till vänster (liksom de som inte sorterar in sig på en sådan skala), att skriva under.

Namninsamnligen hittar du på http://www.forfattningsdomstol.se/


Kommentarer:

Postad av: Tttore | 1/10/2009 4:43:3
Och vilka partier är FÖR ett införande av en författningsdomstol då?

Jo, självklart är det Sverigedemokraterna som vanligt som får stå som demokratins yttersta försvarare i detta arma land.

Om man ska se på hur övriga partier agerat på senaste tiden så är nog inte en författningsdomstol något som tilltalar de två maktgalna kartellerna i riksdagen...
Postad av: Anders Gardebring | 1/10/2009 3:57:1
Det är bara socialdemokraterna och vänsterpartiet som motsätter sig införandet av en författningsdomstol, så jag vet inte riktigt var du får dina uppgifter ifrån egentligen?
Postad av: Tttore | 1/10/2009 6:19:0
Men då man nu har majoritet i riksdagen varför inför man då inte en författningsdomstol?

Som vanligt så säger de en sak men gör en annan.
Postad av: Anders Gardebring | 1/10/2009 9:43:0
Man inför ju inte en författningsdomstol på en kafferast, det kräver exempelvis förändringar i grundlagen. Det måste således godkännas av två efterföljande riksdagsmajoriteter. Eftersom socialdemokraterna och vänsterpartiet motsätter sig en sådan ordning innebär det således uppenbara problem om det skulle bli maktskifte 2010. Namninsamlingens syfte är naturligtvis att sätta press på politiker, dels att de som uttalat stöd skall fortsätta driva frågan, och dels att ändra inriktning hos de som motsätter sig införandet av en författningsdomstol.

Sverigedemokraterna? Njaej, de är knappast någon garant för demokrati, deras väldigt förenklade verklighetsbild går ju i stort ut på att alla problem löses bara man kastar ut invandrarna (och jodå, det finns problem med den svenska integrationspolitiken. Lösningen är dock inte att stänga gränserna och slänga ut alla som redan är här).

Att pracka på en sekulär befolkning moralkakor sprungna ur den kristna tron känns inte heller speciellt 2009.
Postad av: Tttore | 1/16/2009 3:37:1
Ja såklart grundlagen behöver uppdateras. Men om nu alla i alliansen påstår sig vara för en författningsdomstol varför genomför de då inte första steget nu och sedan använder sig av detta i valrörelsen? Det vore ju ett ypperligt tillfälle att visa på kartellens antidemokratiska inställningar då de är emot denna förändring.

Det är för fasen skrämmande hur PK-media har programmerat folk här i Sverige. Sverigedemokraterna har ALFRIG sagt att de vill kasta ut alla invandrare! De vill inte stänga gränserna heller. Detta är något som media och andra politiker påstår för sedan kunna kalla dem för rasister.

Läs deras partiprogram själv så får du se var deras världsbild verkligen går ut på istället för att förlita dig på vad deras politiska motståndare säger om dem.
Postad av: Anders Gardebring | 1/16/2009 4:28:2
Att enögt titta på massmedias beskrivning skulle inte falla mig in. Jag har läst sverigedemokraternas partiprogram och också vid ett flertal tillfällen diskuterat med sverigedemokrater. Även om det inte står ordagrant så framkommer det ganska tydligt "mellan raderna" vilken syn man har i de här frågorna. För egen del tycker jag att Sverige via kulturella influenser från andra länder har blivit väldans mycket mer intressant. Att vi har problem med integrationen i vissa områden har med misslyckad integrationspolitik att göra, inget annat.
Postad av: Tttore | 1/31/2009 7:15:3
Allt du ser "mellan raderna" är sådant som du har med dig från den massiva propagandakampanj som etablissemanget pumpar ut om SD.
Exempel från vardagen: www.flashback.info/showthread.php?t=838056

Man behöver inte ha massinvandring för att ta till sig intressanta kulturer. Nu med internet i varenda hem så kommer folk i kontakt med vilken kultur de själva vill. Men de Svenskar som bor i Landskrona eller Malmö har inte fått den friheten, de har blivit tvingade att leva mitt i de så kallade "intressanta kulturerna".

Så att invandrare begår över 54% av alla våldtäkter beror på misslyckad integrationspolitik? Jag är väldigt nyfiken på hur du motiverar det.
Postad av: Anders Gardebring | 2/1/2009 3:30:49
Tttore: Jag har följt sverigedemokraterna sedan BSS-tiden, så jag känner väl till bakgrunden. Har man, som jag gjort, sett ett stort gäng sverigedemokraterer stå med höjd högerarm vid flera tillfällen så tenderar man att se bortom fernissan... (Och nej, jag är inte med i AFA och jag brukar inte hänga i Salem..)

Och apropå invandrare och brott.
Själv ser jag på personer som individer.
En motfråga: Varför är sverigedemokraternas medlemmar överrepresenterade i brottsstatistiken? Och vilka slutsatser och åtgärder föreslår du på det?
Postad av: Victor | 2/3/2009 9:40:56
Du skriver "De flesta svenska medborgare tror att reglerna i grundlagen måste efterföljas." I så fall tror de flesta rätt eftersom lagar och förordningar som uppenbart strider mot grundlag, inte skall tillämpas. Således är det inte fritt för politikerna att kringå grundlagen, då myndihgeterna och beslutande politiska församlingar inte kan tillämpa lagar och förodningar som är uppenbart felaktiga.
För övrigt, anledningen till att "FRA-lagen" tillämpas är för att den inte är grundlagsstridig. Bestämmeleserna som rör "FRA-lagen" är nämligen relativa rättigheter. Så frågan är vad du menar med "helt klart bryter"?
Postad av: Tttore | 2/8/2009 9:19:35
De med höjda överarmar försvann senast 2001 när de som bildade Nationaldemokraterna kastades ut ur partiet. Om du följt SD så vet du det mycket väl.

"Varför är Sverigedemokraternas medlemmar överrepresenterade i brottsstatistiken?"

-Att Sverigedemokraternas medlemmar skulle vara överrepresenterade i brottsstatistiken är ren lögn som media fått från propagandamaskinen expo. Det kommer från hur SD såg ut innan 2001 och har ingen relevans med dagens parti eftersom alla som begått grövre brott blir uteslutna ur partiet per automatik då det visar sig att ljugit i sin medlemsansökan.
När SR senare beställde en riktig undersökning från BRÅ om politikers brottslighet så visade det sig att S, V och Mp hade en bit över 20% fällda för brott (över medel för befolkningen) och allianspartierna låg alla kring 10-14%.
Dessa brott var allt från snatteri till grovt rån, misshandel, mord, mordbrand, och valfusk.

"Och vilka slutsatser och åtgärder föreslår du på det?"

-Att alla människor som vill att Sverige ska ha fungerande polis och rättsväsende borde rösta på Sverigedemokraterna.
Och att när man granskar S, V och Mp så visar det sig åter igen att de partierna är fulla av samhällets avskum. Vilket inte var en så speciellt stor överraskning.

Du motiverade aldrig hur en misslyckad integrationspolitik får invandrare att begå över 54% av alla våldtäkter...

Skriv en kommentar:


Namn:
Epost:(syns ej publikt)
Hemsida:
Kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.
Trackback URL för detta inlägg:
http://gardebring.com/trackback.aspx?aid=410
(Notera att det kan ta en stund för trackbacks att dyka upp)
Copyright © 2005-2022, Anders Gardebring
Att lämna svenska kyrkan eller att avsäga sig sitt medlemskap i svenska kyrkan eller att gå ur svenska kyrkan.
Här kan du läsa om vad som sker när man går ur svenska kyrkan.

Klicka här för att starta din anmälan för att gå ur svenska kyrkan.