10/17/2006

Trött..


Budgeten? Regeringsförklaringen?
Nejdå, den diskuteras knappt alls i media. Istället är det svart hemhjälp, barnpassning och TV-licens som diskuteras in absurdum.
Jag skall gå ut på en kant här... jag skulle tro att det knappt finns en enda barnfamilj i det här landet som aldrig har betalat svart för hjälp i hemmet i någon form, som exempelvis barnpassning. Att så många politiker påkomms med detta (även de i vänsterblocket skall ju icke förglömmas, som exempelvis Gudrun Schyman och Thomas Bodström) är snarare ett symptomatiskt tecken på att vårt system har stora brister än att våra politiker skulle vara värre än några andra. Det är helt enkelt för dyrt och krångligt att följa alla lagar och samtidigt kombinera barn med heltidsjobb för båda föräldrar. Ett systemfel som alla känner till, som alla går runt, men som, när en topp-politiker plötsligt har gjort det, i medias ögon plötsligt närmast är att likställa med en dödssynd.
Och så TV-licensen då. Som enligt beräkningar runt 10% av alla med en TV hoppar över, rik som fattig. Ja har man inte betalt den, så sätter tidningarna rubriker som "Jag tänker inte avgå".
Fast när en chefredaktör på en av de största skvallerblaskorna själv blir påkommen så blir det inga löpsedlar..
Man tar sig för pannan.
Förresten så betalar SVT:s nya chef också svart för hemhjälp.

Attila har skrivit bra i ämnet här
.

Kommentarer:

Postad av: Björn | 10/18/2006 4:19:
Som sagt, den där muckarfesten i 1991 gör att det är helt kört för mig på ministerpost i framtiden... eller den där gången en väninna fick ?några? femhundringar för en flyttstädning utan att jag vare sig lämnade in kontrolluppgift eller tog kvitto? Eller den där gången i 1982 när jag snattade och åkte fast på ICA i Eriksbo i Göteborg?

Fan också... :)
Postad av: Norsk | 10/20/2006 12:59
Jo jo, sen för att inte förglömma allt som hände med den tidigare regeringen. Allt från tsunami historien till raiden på piratebay.

Allt detta "media jippo" någonsin visat för mig är att så länge man nekar till höga brott plus att man är sosse så sitter man kvar eller blir exempelvis diplomat. Medans erkänner du att du betalat en människa för att passa dina barn och ej att förglömma, inte är sosse så blir du lynchad om och om igen så länge man kan dra ut på det.

Detta ger oss svaret att vad du än någonsin anklagas för i sverige, neka, eftersom det värsta som kan hända är att du faktiskt bevisas skyldig, inte mer inte mindra.

Måste dock bara tillägga att detta även gör det än mer uppenbart att media favoriserar socialdemokraterna framför allt som har med höger att göra. Jag menar, någon som minns till exempel Mona Sahlin (Med risk för felstavat efternamn) jag menar hon köpte godis för skattepengar men fortfarande har hon haft hög politisk position.

Slutsats av den händelsen: "Bättre använda skattemedel fel än att använda dina egna pengar fel"

P.S
Jag hoppas någon kan komma in och säga åt mig att jag har fel i mitt resonemang, för det gör mig förtillfället rätt trött att bara se detta.
D.S

Skriv en kommentar:


Namn:
Epost:(syns ej publikt)
Hemsida:
Kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.
Trackback URL för detta inlägg:
http://gardebring.com/trackback.aspx?aid=307
(Notera att det kan ta en stund för trackbacks att dyka upp)
Copyright © 2005-2024, Anders Gardebring
Att lämna svenska kyrkan eller att avsäga sig sitt medlemskap i svenska kyrkan eller att gå ur svenska kyrkan.
Här kan du läsa om vad som sker när man går ur svenska kyrkan.

Klicka här för att starta din anmälan för att gå ur svenska kyrkan.