8/30/2006

Socialdemokraterna vill censura Internet för att gynna sig själva


Vice statsminister Bosse Ringholm kom idag med ett mycket otrevligt uttalande på en spelträff i Visby. Den socialdemokratiska regeringen kan komma att stoppa utländska spelbolag i sverige, även sådana som man kan spela hos via internet.

Från expressen:
"Om ett år kan det vara slutspelat hos utländska spelbolag. Regeringen är beredd att stoppa spelarnas möjligheter att betala via betalkort och att spärra de internationella spelbolagens adresser på nätet."

Bosse Ringholm säger:
"-
Jag är öppen för att pröva om vi kan införa de instrumenten för att hindra de här bolagen, som struntar i det svenska regelverket att allt spelöverskott ska gå tillbaka till staten, idrottsrörelsen eller folkrörelserna."

Uttalandet är naturligtvis absurt, och också mycket oroväckande. Att ett parti är berett att censurera internet för att få behålla sin egen privata kassako, och dessutom försöka bestämma vad vanliga medborgare skall lägga sina skattade pengar på är inget annat än polisstatsfasoner. Det är helt enkelt inte förenligt med ett fritt och öppet samhälle att censurera information av den här typen.

Internetcensur är något som dikaturer som Kina sysslar med.
SVT Faktums parodier där de jämför Socialdemokraterna med Kinas kommunistiska parti börjar bli lite för nära verkligheten...

Ringholms påstående att man vill hindra bolag som struntar i det svenska regelverket är naturligtvis båg. Socialdemokraterna ger ju inte ens bolagen chansen att agera i enlighet med det svenska regelverket eftersom de inte släpps in på marknaden. Hur kan man stoppa en verksamhet för att den bryter mot ett regelverk innan den ens har fått ett regelverk att försöka följa?

Som vanligt handlar det naturligtvis om att socialdemokraterna inte skyr några medel för att säkra de många miljoner som de drar in via sin lotteriverksamhet varje år.
Sedan år 2000 har socialdemokraterna dragit in nästan en halv miljard på sin spelverksamhet.

Det här visar än en gång att socialdemokratin helt saknar respekt för våra rättigheter och vår grundlagsskyddade yttrandefrihet. Det här är ju långt från den första gången som vår socialdemokratiska regering har sysslat med internetcensur.
Sätt detta samman med justitieminister Thomas Bodströms vilja att snabbt montera ner vår rättssäkerhet, möjlighet till anonymitet, och hans nästan tvångsmässiga vilja att kontrollera precis allting som alla gör, och en mycket otrevlig bild av vårt statsbärande parti tonar fram.

Kommentarer:

Postad av: Lasseman | 8/31/2006 10:47:
ett litet tillägg

Svenska spel betalar tillbaka 80% till "spelaren" av insatsen..."maltabolagen" mfl betalar tillbaka 90 % och uppåt normalt ca 91->92 %..vid sk "asian handicap" betalas det tillbaka upp mot 96%

men Herr Ringholm påstår att det är "nätbolagen" som är skojarna vilket måste betyda att Bosse inte kan räkna och det är ju lite läskigt då han varit finansminister

btw i finland som har ett liknande spelmonopol
som heter veikasus där betalas det tillbaka ca 88%

vid spel hos svenska spel är man alltså ALLTID en förlorare oberoende hur duktig spelanalytiker man är...då dels man "betalar" ett ockerpris samt att man inte kan spela singlar hur som helst vilket gör det hela till ett skojbolag
Postad av: Peder | 9/1/2006 7:43:35
Bosse fick ju mycket riktigt underkänt i matte så det är väl inte så konstigt.

Skriv en kommentar:


Namn:
Epost:(syns ej publikt)
Hemsida:
Kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.
Trackback URL för detta inlägg:
http://gardebring.com/trackback.aspx?aid=292
(Notera att det kan ta en stund för trackbacks att dyka upp)
Copyright © 2005-2022, Anders Gardebring
Att lämna svenska kyrkan eller att avsäga sig sitt medlemskap i svenska kyrkan eller att gå ur svenska kyrkan.
Här kan du läsa om vad som sker när man går ur svenska kyrkan.

Klicka här för att starta din anmälan för att gå ur svenska kyrkan.