7/5/2006

Skall skattepengar gå till att utreda affärsmodeller åt mediaindustrin?


Nej. Självklart inte borde väl det självklara svaret vara.
Det tycker dock inte Thomas Bodström. På dn.se kan man läsa:

"Den lagliga nedladdningen av musik fungerar dåligt. Det är för dyrt och det finns för få aktörer. Nu tillsätter Tomas Bodström en utredning för att komma till rätta med problemet.
\t \t \t \tMarknaden för laglig nedladdning av film och musik på internet fungerar i nuläget inte tillräckligt bra, säger justitieminister Thomas Bodsström till Ekot. Regeringen ska därför tillsätta en utredning för att se över vad som kan göras för att få den lagliga nedladdningen öka."

Trams naturligtvis. Det ingår inte i statens uppdrag att utreda varför mediaindustrin så kapitalt misslyckas med att göra det som alla, inklusive de själva, vet att de behöver göra. Istället för att lansera vettiga tjänster med bra teknik, vettiga priser, och utan de DRM-skydd som bara straffar de som betalar så hänger man krampaktigt kvar vid sin trångsynta syn att man kan behålla en affärsmodell som för länge sedan spelat ut sin roll. Det behövs inga statliga utredningar för att komma fram till den slutsatsen.

För övrigt är storebror Bodström nu utsedd som tronföljare av Persson. I en artikel i dagens industri
kommer det fram att Göran Persson helst ser Bodström som sin efterföljare på statsministerposten. Ur askan i elden..

" - Jag är väldigt nöjd med Thomas Bodström. Han har överraskat väldigt starkt som justitieminister. Han var en helt okänd politisk person när jag plockade in honom och det var på många sätt en chansning. Det har gått väldigt bra för Thomas Bodström. Jag är mycket nöjd med hans insatser, säger Persson till DI-reportern Fredrik Sjöshult."

Jodå. Bodström har överraskat som justitieminister. Han har överraskat alla andra politiska partier, han har överraskat jurister, människorättsorganisationer och stora delar av Sveriges internetanvändare. Han har överraskat genom att vilja genomföra ett aldrig tidigare skådat batteri av grova integritetskränkande och rättssäkerhetsmässigt mycket tveksamma lagar. Dessutom med ett sällan skådat dåligt utredningsunderlag.
Det tycker såklart Persson är bra, vilket knappast förvånar. Persson tycker som bekant om att bestämma. Själv. Och vem bättre att efterträda honom än någon som är ännu bättre på att bestämma saker. Kosta vad det kosta vill.
Bodström har tydligt visat att han totalt saknar all form av sinne för proportioner, har noll respekt för integritet, privatliv och yttrandefrihet, att han har mycket liten respekt för människor med andra åsikter än han själv (det syns tydligt om man studerar hur han agerar i debatter) och att han är oerhört lättpåverkbar av lobbyister från mediabolag.
Dessutom har han flera gånger öppet ljugit både för media och i politiska sammanhang.

Det allra otäckaste är dock att Bodström är karismatisk. Vilket gör att han går hem i stugorna. Sveriges i särklass farligaste politiker är också en av de mest populära.
Skrämmande är inte ens förnamnet. Karismatiska politiker med totalitära tankar och en övertro på statens förträfflighet har vi sett förr.

Det brukar sällan sluta bra.

Kommentarer:

Postad av: Egil | 7/6/2006 3:14:39
Egentligen försöker väll socialdemokraterna bara härma Labour i Storbritannien. Inte för att det är några som bör härmas: http://news.independent.co.uk/uk/politics/article11298..
VARING: Skrämmande läsning.
Postad av: hi2jac | 7/7/2006 10:04:5
Länge trott att det är Bodström som ska ta över, ser ut som att Sveavägen banar vägen för honom till nästa partikongress.

Den dagen då han blir vår "landsfader" startar jag omedelbart en informations grävande grupp, allt ska fram om mannen. För några lik har han väl i garderoben?!
Postad av: Anders Gardebring | 7/7/2006 10:53:2
När han väl är där är det för sent. Varför inte starta den redan nu?
Fast jag tror Bodström är svår. Han är oerhört slick och jag tror han är för smart för att göra saker själv. Han delegerar om och låter andra sköta det åt honom. Sedan kan man ju peka på hans arrogans och ignorans också, men å andra sidan har Persson suttit i över 10 år nu..
Kampen mot Bodström måste nog vinnas genom att övertyga människor om att det inte är någon god idé att ge staten total kontroll över våra liv..
Postad av: hi2jac | 7/9/2006 7:23:42
Håller med dig. Får väl tråla efter intresse i några forum och se vad vi lyckas gräva upp om mannen.
Tyvärr tror jag inte att det räcker, även om tex du och Oscar gör en beundransvärd insats.
"har man bara rent mjöl i påsen" är det för många av i stugorna.
Sen går är ju Bodström tyvärr "igenom" rutan" som de säger. Charm i massor. Som de flesta psykopater (sa inte att han är en, även om han delar en hel del drag med dessa)

Bäst är nog att hitta LIKET, för det finns ett någonstans, de gör det alltid.

Toblerone, någon?

Skriv en kommentar:


Namn:
Epost:(syns ej publikt)
Hemsida:
Kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.
Trackback URL för detta inlägg:
http://gardebring.com/trackback.aspx?aid=263
(Notera att det kan ta en stund för trackbacks att dyka upp)
Copyright © 2005-2024, Anders Gardebring
Att lämna svenska kyrkan eller att avsäga sig sitt medlemskap i svenska kyrkan eller att gå ur svenska kyrkan.
Här kan du läsa om vad som sker när man går ur svenska kyrkan.

Klicka här för att starta din anmälan för att gå ur svenska kyrkan.